Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Mίλτος Σαχτούρης (29 Ιουλίου 1919 - 29 Μαρτίου 2005)

Επέτειος της γέννησής του σήμερα.
Ο ποιητής έγραψε...

29 Ιουλίου ( Καταβύθιση)
29 Ιουλίου, αποφράδα ημέρα
της μη γεννήσεώς μου
βρίσκομαι βαθιά μες στα νερά
της θάλασσας του Πόρου
νεοφώτιστος
συντροφιά με τους φίλους μου
τα ψάρια.

Για να διαβάσετε την παρακάτω διαδραστική  αφίσα, κάντε κλικ πάνω στις εικόνες. Κάποιες από  αυτές λειτουργούν ως υπερσύνδεσμοι. 

5 σχόλια :

  1. Πολύ καλή η αφίσα σου. Μου λες σε παρακαλώ πώς περνάς τα ελληνικά κείμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφία,ευχαριστώ
    Αντιμετώπισα και γω το ίδιο πρόβλημα στην πρώτη αφίσα που έκανα για τη Λυμπεράκη ( θα τη βρεις στο "Συγγραφείς Β' Γυμνασίου).Τελικά καταλαβα ότι μόνο με τη μορφή φωτογραφίας μπορείς να ενσωματώσεις ελληνικό κείμενο στο glogster. Έγραψα λοιπόν σε ppt τα κείμενα και μετά στην αποθήκευση, ζήτησα "αποθήκευση ως φωτογραφία" ( δεν θυμάμαι τώρα πώς είναι διατυπωμένο, μάλλον με το jpeg).Στη συνέχεια έκανα εισαγωγή ως φωτογραφία. Αν προσέξεις, θα δεις ότι το όνομα του Σαχτούρη είναι με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο, γιατί χρησιμοποίησα τις δυνατότητες του glogster. Αν θέλεις κάτι άλλο, γράψε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ . Θα προσπαθήσω στο επόμενο glogster. Μπορείς να δεις την αφίσα για τον Θεοδωράκη Στο www.ofisofi.blogspot.com και να μου πεις τη γνώμη σου, γιατί κι εγώ τώρα τα μαθαίνω αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως γράφεις το υλικό είνα, πράγματι, τεράστιο.Αν θεωρήσουμε ότι τέτοιου τύπου δραστηριότητες τις δημιουργούμε, κυρίως, για να τις χρησιμοποιήσουμε στην τάξη, δεν θα πρέπει να αγχωνόμαστε τόσο για το αν αφήσαμε κάτι σημαντικό απ΄έξω. Φέτος κατάλαβα ότι ελάχιστοι μαθητές θα αναζητήσουν την πληροφορία σε μια διαδραστική αφίσα, ακόμα κι αν τους το "επιβάλλουμε".Και τότε έρχεται η απογοήτευση. Ας κάνουμε όμως αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε.Για τα υπόλοιπα είναι και άλλοι παράγοντες που μετράνε.
    Πάντως η αφίσα σου για πρώτη προσπάθεια είναι καλή. Θα σου έλεγα λίγο να φροντίσεις την κατανομή του υλικού σου στο χώρο που διαθέτεις. Και στις δύο αφίσες που έκανα, με προβλημάτισε αυτό, ακόμα και όταν πια είχα τελειώσει με το υλικό που είχα επιλέξει. Για να μη σου πω ότι ίσως κάποια στιγμή θα κάνω και άλλες αλλαγές. Θα εξαρτηθεί βέβαια από την όρεξη.

    Καλό καλοκαίρι

    Y.G. Σου απαντάω εδώ γιατί στο δικό σου δεν αναγνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν κορίτσια με συγκινεί και ο διάλογος και η προσπάθεια που κάνετε και οι δυο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή