Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σε γκαλερί του Λονδίνου κλεμμένες εικόνες από ελληνικά μοναστήρια


Κλεμμένες εικόνες από εκκλησίες και μοναστήρια των Ιωαννίνων, κυρίως της περιοχής Ζαγοροχωρίων, εντοπίστηκαν από την Ιντερπόλ σε συνεργασία με την Σκότλαντ Γυάρντ σε γκαλερί του Λονδίνου. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία αναγνωρίστηκαν έξι εικόνες και η έρευνα συνεχίζεται.
Πρόκειται για την Temple Gallery, που βρίσκεται στο πάρκο του Νότινγκ Χιλ από το 1959 και η οποία λειτουργεί ως κέντρο μελέτης, αποκατάστασης και έκθεσης αρχαίων αντικειμένων και ιερών εικόνων.
Στην ιστοσελίδα της Πινακοθήκης μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε από κάθε γωνιά του πλανήτη και να επιλέξει μία από τις εικόνες, που περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή στην τρέχουσα συλλογή των «διαθέσιμων αποθεμάτων». Δίπλα σε κάθε εικόνα υπάρχουν στοιχεία για αυτήν, όπως από πού προέρχεται, οι διαστάσεις της, η χρονολογία δημιουργίας της και φυσικά η τιμή πώλησης.
Επίσης εικόνες εντοπίστηκαν και στο Βερολίνο, αλλά δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός τους και από ποιες περιοχές έχουν κλαπεί. Να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία έχουν κλαπεί δεκάδες εικόνες και τμήματα τέμπλων από εκκλησίες και μοναστήρια των Ιωαννίνων.

Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου