Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Oι πωλήσεις ελληνικών αγγείων στους Christies

H αγορά αρχαίων αντικειμένων, μέχρι το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, θεωρείται ότι έχει ελάχιστα κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι τιμές παραμένουν ακόμα αρκετά προσιτές, αν και οι συλλέκτες είναι όλο και περισσότεροι αλλά και καλύτεροι γνώστες. Οι μυημένοι προτιμούν συνήθως την αττική κεραμική, αγγεία κάθε είδους που χρονολογούνται μεταξύ 550 και 450π.Χ.

Η τιμή τους εξαρτάται  από την κατάσταση που βρίσκονται,  το μέγεθός τους και το διάκοσμό που φέρουν. Τα ερυθρόμορφα μάλιστα αγγεία έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και κοστίζουν πιο ακριβά.

Για δύο μέρες, ο οίκος Christie's της Γαλλίας δημοπραττεί τη συλλογή Mariaud de Serres. Ανάμεσα στα 400 αντικείμενα υπάρχουν και δώδεκα ελληνικά κεραμικά, μεταξύ των οποίων ένας κομψός αμφορέας, που αποδίδεται στο εργαστήριο του Λεάγρου, γύρω στα 530 π.Χ. Η αξία του υπολογίζεται στα 70.000 ευρώ.

Δημοπραττούνται επίσης μαρμάρινες ρωμαϊκές προτομές, όπως του Νέρωνα (120.000 ευρώ), μια ελληνίδα θεά (7.000), καθώς και αντικείμενα αιγυπτιακά, ημιπολύτιμες πέτρες, κοσμήματα, σφραγίδες...
Πηγή:La tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου