Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

To Google Instant

Μια νέα υπηρεσία παρουσίασε η Google: το Google Instant εμφανίζει αποτελέσματα πριν καν ο χρήστης ψάξει γι’ αυτά. Μέχρι σήμερα όταν άρχιζες να γράφεις μια λέξη η μηχανή αναζήτησης σου έκανε μερικές προτάσεις ως επιλογή προκειμένου να μην γράψεις όλη τη λέξη.

Σήμερα πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω. Εμφανίζει τα αποτελέσματα ενώ γράφεις καθώς σκέφτεται πριν από σένα για σένα. Επίσης δεν χρειάζεται καν να πατήσεις το "enter" ή "search", για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα της αναζήτησης

Η νέα εξελιγμένη μέθοδος εξοικονομεί δύο έως πέντε δευτερόλεπτα για κάθε αναζήτηση στο Διαδίκτυο και η Google ελπίζει ότι το γεγονός αυτό θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους χρήστες στην ιστοσελίδα της.

" Είναι ένα κβαντικό άλμα προς το μέλλον για τις αναζητήσεις", δήλωσε η αντιπρόεδρος της Google Μαρίσα Μάγιερ, κατά την παρουσίαση του νέου προϊόντος στο Σαν Φρανσίσκο.

Η εταιρία υπολογίζει ότι ο μέσος χρήστης χρειάζεται εννέα δευτερόλεπτα για να γράψει αυτό που ψάχνει κι άλλα 15 για να ψάξει τις απαντήσεις. Με δεδομένο ότι η Google δέχεται περίπου 1 δισεκατομμύριο ψαξίματα την ημέρα, θα εξοικονομήσει στους χρήστες όλου του διαδικτύου περίπου 111 χρόνια το 24ωρο!

Ωραία όλα αυτά, αλλά η άποψη της Google ότι το Instant δεν αποτελεί «αναζήτηση την ώρα που πληκτρολογείτε», αλλά «αναζήτηση πριν πληκτρολογήσετε» με κάνει λίγο και τρομάζω. Μήπως μπορώ να έχω το δικαίωμα να σκέφτομαι εγώ, για μένα, διότι δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα να το εκχωρήσω σε μια μηχανή αναζήτησης. Ή το έχω ήδη εκχωρήσει;;;

To Google Instant λειτουργεί ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Ρωσία. Επιπλέον, τους προσεχείς μήνες θα κυκλοφορήσει μια έκδοσή του για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές.

Παναγιώτης Κακολύρης, Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω η Google να σκέφτεται για μένα

Πηγή: Εllispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου