Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Mαργαρίτα Λυμπεράκη

Η διαδραστική αυτή αφίσα θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τα κυριότερα έργα της Μ.Λυμπεράκη. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε μεγέθυνση  και  να παρακολουθήσετε τα σχετικά βίντεο. Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα να την μελετήσετε   πατώντας το σύνδεσμο Gloster.com ( το διαδικτυακό τόπο με τον οποίο έγινε η αφίσα) και στη συνέχεια View full size. Λόγω των γλωσσικών περιορισμών του προγράμματος, δεν χρησιμοποίησα Ελληνικά. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρετε. Τοποθετώντας το ποντίκι πάνω σε κάποιες φωτογραφίες ή λεζάντες, εμφανίζεται μια κόκκινη γραμμή που λειτουργεί ως υπερσύνδεσμος και σας παραπέμπει σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που περιέχουν χρήσιμες για το θέμα πληροφορίες

Για το επόμενο μάθημα με βάση τις πληροφορίες που περιέχονται στην αφίσα, να συντάξετε ένα σύντομο κείμενο για την εργογραφία της Μ.Λυμπεράκη και τη θεματική των έργων της.

2 σχόλια :

  1. Eνδιαφέρον είναι ότι μπορείς κάποιες εικόνες ή κείμενα να τα μετατρέψεις και σε υπερσυνδέσμους,οπότε τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν και πολλές επιπλέον πληροφορίες που αλλιώς δεν μπορούν να έχουν, ιδιαίτερα λόγω της αδυναμίας γραφής στα ελληνικά. Δοκίμασε το glogster μου για τον Σεφέρη. Όταν περνάς το ποντίκι από τα σημεία που είναι υπερσύνδεσμοι τότε τα κυκλώνει μια κόκκινη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή πληροφορία. Σ'ευχαριστώ. Προσπάθησα να το εφαρμόσω αλλά όπως θα διαπιστώσεις η αφίσα αποκτά μεγάλες διαστάσεις και δεν εμφανίζεται ολόκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή