Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Herny Bauchau, Déluge

"Κατακλυσμός"είναι το νέο μυθιστόρημα του  βραβευμένου με το βραβείο Inter 2008 (" Boulevard Périphérique") , βέλγου λογοτέχνη Ηenry Bauchau.Ο ενενηντάχρονος συγγραφέας τοποθετεί την ιστορία του σε λιμάνι του Νότου, όπου ο ήρωας του, ένας ηλικιωμένος μισότρελος ζωγράφος, με τη βοήθεια μιας μισότρελης νέας, δημιουργεί  ένα τεράστιο πίνακα με θέμα τον Κατακλυσμό.
Για τον Bauchau, o ήρωας του είναι ένας "εξαντλημένος άντρας,  ευτυχισμένος, κάποτε εξαιρετικά ευτυχισμένος, και πάντοτε απελπισμένος".  Ένα αντίγραφο του συγγραφέα; "Είναι αλήθεια ότι είμαι συχνά εξαντλημένος. Βρίσκομαι στο τέλος της ζωής μου  και το μόνο πράγμα που μπορώ ακόμα να κάνω είναι να γράφω υπαγορεύοντας, γιατί δεν μπορώ πια να γράψω με το χέρι. Αλλά δεν είμαι απελπισμένος!" "Ο "Κατακλυσμός"είναι ένα βιβλίο ελπίδας῾

* Ο Henry Bauchau γεννήθηκε το 1913 στο Malines(Βέλγιο) και άρχισε να γράφει σε ηλικία 45 χρονών.Ψυχαναλυτής, ποιητής δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος έγραψε τον "Oedipe sur la route", "Antigone"  και "Βoulevard Périphérique".

Πηγή: Le nouvel Observateur

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου