Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τετράχρονος ‘πειρατής’ ανακαλύπτει κρυμμένο θησαυρό

Σε αντίθεση με τους συμπατριώτες μας κυνηγούς θησαυρών, που από ό,τι φάνηκε δεν είχαν τύχη, ένας τετράχρονος Βρετανός, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ανιχνευτή μετάλλων, ανακάλυψε ένα χρυσό μενταγιόν αξίας 2.5 εκατ. λιρών.

Ο μικρός James Hyatt ήταν στην εξοχή του Essex με την οικογένεια του και κρατούσε τον ανιχνευτή μόλις λίγα λεπτά, όταν άρχισε να χτυπάει. Περίπου 30 εκατοστά από την επιφάνεια βρέθηκε το χρυσό μενταγιόν που υπολογίστηκε ότι είναι 500 ετών.
Ο μικρός ενθουσιάστηκε με την ανακάλυψη του παρά το ότι δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει την αξία του θησαυρού. Μάλιστα σε δήλωσή του αποσαφήνισε ότι δεν είχε ένδειξη για την τοποθεσία του κρυμμένου θησαυρού καθώς μόνο οι πειρατές έχουν χάρτες!
Το εύρημα πιστεύεται ότι είναι μενταγιόν στο οποίο φυλάσσονταν μέρη που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τον  Τίμιο Σταυρό και θα βγει σε δημοπρασία . Ανάμεσα στους οργανισμούς που έδειξαν ενδιαφέρον να το αγοράσουν είναι και το Βρετανικό Μουσείο ενώ τα έσοδα θα μοιραστούν ανέμεσα στην οικογένεια του James και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού στην κομητεία του Essex, όπου έτυχε να ψάχνει ο τυχερός πιτσιρικάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου