Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Αθήνα

Από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το Αστεροσκοπείο Αθηνών και αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τις δραστηριότητες που αναπτύσσει,  είχαν την τύχη να παρατηρήσουν τον ουρανό με το «Τηλεσκόπιο Δωρίδη»,  ένα από τα πρώτα τηλεσκόπια της χώρας μας.

Την επομένη μέρα ξεναγήθηκαν στη Ρωμαϊκή και την Αρχαία Αγορά  και το απόγευμα επισκέφτηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την έκθεση που φιλοξενεί για την Μεταπολίτευση.  Παρακολούθησαν επίσης μέρος της συζήτησης και της ψηφοφορίας που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή. 

Τέλος, πριν να αναχωρήσουν για τα Γιάννενα, επισκέφτηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου παρακολούθησαν τη ψηφιακή παράσταση «Ο Ζωντανός μας πλανήτης», με θέμα τους παράγοντες που προκαλούν τους σεισμούς και τις ηφαιστιακές εκρήξεις, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κα.

Συνοδοί ήταν οι καθηγητές Κολιός Β., Τσοκάνης Κ., Μπουκουβάλα Α., Ραμπαούνη Β.




Οι μαθητές παρακολουθούν τη συνεδρίαση της Βουλής. Πατήστε εδώ και στη συνέχεια τοποθετήστε τον κέρσορα στο 6:11:41 και στο  6:41.

1 σχόλιο :