Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μια μέρα στο Βυζαντινό μουσείο και όχι μόνο...

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου δύο τμήματα του σχολείου μας παρακολούθησαν στο Βυζαντινό μουσείο Ιωαννίνων ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το βιβλίο στην βυζαντινή εποχή. Την πρώτη μέρα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος,  το Β2 επισκέφτηκε τις στοές του τείχους και το τζαμί του Ασλάν πασά. Τη δεύτερη μέρα το Β3  επισκέφτηκε το Φετιγιέ τζαμί  Στο κολλάζ φωτογραφιών που ακολουθεί μερικές από τις στιγμές αυτές.


Tα παιδιά έγραψαν :

Η επίσκεψη στο Βυζαντινό μουσείο με ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα αυτά που διδασκόμαστε στο μάθημα της Ιστορίας.
Εμμανουέλα (Β3)

Συγκριτικά με άλλες φορές που επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό μουσείο Ιωαννίνων αυτή η φορά ήταν  πιο ευχάριστη  και εκπαιδευτική, με καταπληκτική ξενάγηση εκ μέρους του μουσείου.
Ιωάννα ( Β3)

Έχω επισκεφτεί το Βυζαντινό μουσείο πολλές φορές αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Η ξενάγηση έγινε με πρωτότυπο τρόπο  και όσα έμαθα για το Βυζάντιο και ιδιαίτερα για το βυζαντινό βιβλίο μου έχουν αποτυπωθεί πολύ καλά.
Βιργινία (Β3)

Η εκδρομή ήταν καταπληκτική γιατί έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα.
Μαρία (Β3)

Στο μουσείο είδαμε πολλά ενδιαφέροντα και πολύτιμα εκθέματα που έχουν σωθεί στο πέρασμα του χρόνου.  Αναστασία (Β3)

Η ημέρα στο μουσείο ήταν από τις πιο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες της ζωής μου.
Κατερίνα (Β3)

Πέρασα υπέροχα. Αποστόλης (Β3)

Το μουσείο ήταν πολύ ενδιαφέρον και περάσαμε μια ξεχωριστή μέρα. Το πιο ωραίο απ'όλα ήταν όταν χωριστήκαμε σε ομάδες και κατασκευάσαμε το βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο μιμηθήκαμε τη δουλειά εκείνων των ανθρώπων και μάθαμε πολλά από αυτήν την εργασία.
Ειρήνη (Β3)

Η εκδρομή μας στο Βυζαντινό μουσείο ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές που έχω πάει ποτέ! Νιώσαμε ενεργοί και παράλληλα εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας.
Στεφανία (Β3)

Πήραμε αρκετές γνώσεις για την ιστορία του τόπου μας και μάλιστα με ευχάριστο τρόπο.
Δήμητρα (Β2)

Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη. Τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν τα αξιοθέατα ήταν πολύ έντονα.
Νικόλας (Β2)

Τα συναισθήματά μου ήταν  θαυμασμός, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τα πανέμορφα εκθέματα του τόπου μας.
Έφη (Β2)

Aυτή η  επίσκεψη με έκανε να συνειδητοποιήσω την αξία των παλαιότερων γενεών 
Ειρήνη (Β2)

Η επίσκεψή μας εκεί ήταν ένα μάθημα ιστορίας, τέχνης και αυτογνωσίας, απαραίτητο για κάθε μαθητή αλλά και για κάθε Έλληνα, ιδιαίτερα για μας τους Γιαννιώτες, αφού το Βυζαντινό μουσείο είναι και κόσμημα για την πόλη μας.
Χριστόδουλος (Β2)



1 σχόλιο :