Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μπομπ Σφουγγαράκης:η απειλή

Σ' ένα επεισόδιο ο Μπομπ και οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη σχετίζεται με τη δραστηριότητα του ανθρώπου. Θέλουν  λοιπόν να βρουν ένα τρόπο για να κάνουν το  καλοκαίρι "αιώνιο῾.  Ο Καβούρης βρίσκει τότε τη μαγική λύση. Στήνει μια έξυπνη μηχανή που βγάζει ένα παχύ τοξικό καπνό για να ζεστάνει την πισίνα του γιατί  "με το διοξείδιο του άνθρακα, η θερμοκρασία θα αυξηθεί και θα έχουμε αιώνιο καλοκαίρι!". Ο Μπομπ προθυμοποιείται να τον βοηθήσει και βάζει φωτιά σ'ένα σωρό από λάστιχα.

Στη συνέχεια Σάντυ η σκιουρίνα δίνει  στους φίλους της ένα μάθημα ηθικής: " Όταν εκπέμπουμε περισσότερα αέρια στην ατμόσφαιρα από όσα ο πλανήτης μας έχει ανάγκη, παγιδεύουμε τη θερμότητα. Ο πλανήτης γίνεται πιο ζεστός και έχουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη που δεν είναι καλό πράγμα". Τελικά η πισίνα του Καβούρη αρχίζει να βράζει και το νερό εξατμίζεται. Όλα όμως μπαίνουν πάλι σε τάξη, όταν οι κάτοικοι του χωριού αρχίζουν να φυτεύουν δένδρα και να κυκλοφορούν με ποδήλατο.
Σύμφωνα με το συντηρητικό κανάλι Fox News,  το επεισόδιο αυτό του Μπομπ  "είναι σαφώς προσανατολισμένο στην πολιτική ατζέντα των φιλελεύθερων". Υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη σχετίζεται μόνο με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι συντηρητικοί αμερικανοί υποψιάζονται κινούμενα σχέδια για προσπάθεια χειραγώγησης των παιδιών. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στην Αριζόνα  στη διάρκεια  προεκλογικής περιόδου με τη Ντόρα την εξερευνήτρια . Τότε η μικρή, λατινοαμερικανικής καταγωγής,  είχε θεωρηθεί παράνομη μετανάστρια στις ΗΠΑ.

Πηγή:Le point

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου