Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας, παιδιά, που δουλέψατε για τη σημερινή εκδήλωση. Παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας ήταν πολύ περιορισμένος, πετύχατε ένα, κατά γενική ομολογία, πολύ καλό αποτέλεσμα.







Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η οδική σήμανση στην Εγνατία!!!

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!


Από την Τασούλα

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι μιλά για το περιβάλλον



Το 1992, στην ηλικία των 12, η Cullis-Suzuki μάζεψε χρήματα μαζί με άλλα παιδιά, μέλη του ECO, για να παρευρεθεί στην Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εκεί μαζί με άλλα μέλη της ομάδας μίλησε για τον τρόπο που οι νέοι βιώνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και χειροκροτήθηκε από τα μέλη του συνεδρίου. Σήμερα είναι ακτιβίστρια περιβαλλοντολόγος, ομιλήτρια, τηλεοπτική οικοδέσποινα και συγγραφέας.

Η "Map World" θα συναγωνίζεται από σήμερα τη "Google Earth"

H Kίνα δημιούργησε ιστοσελίδα χαρτογραφίας παρόμοια με τη "Google Earth" και την ονόμασε "Map World" . Λειτουργεί από σήμερα δωρεάν και επιτρέπει στους χρήστες της να αναζητούν εικόνες σε δύο ή τρεις διαστάσεις σ'ολόκληρο τον κόσμο.
Πηγή: Le monde

Bέβαια, αν επιχειρήσετε να τη χρησιμοποιήσετε, θα αντιμετωπίσετε ένα μικρό προβληματάκι,  γιατί τα κινέζικα είναι απαραίτητα.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι ηλιόσποροι δεν θα τρίζουν πια στη γκαλερί Tate Modern του Λονδίνου

O κινέζος καλλιτέχνης Αi Weiwei, γνωστός από το στάδιο των Ολυμπιακών αγώνων της Κίνας "Η φωλιά του πουλιού", κατασκεύασε ένα τεράστιο παρτέρι  έκτασης 1000τμ με ηλιόσπορους στην γκαλερί Tate Modern  του Λονδίνου. Οι επισκέπτες έπρεπε να περπατήσουν  πάνω σε χειροποίητους από πορσελάνη σπόρους ( η κατασκευή πραγματοποιήθηκε στην Κίνα) και να τους αισθανθούν να τρίζουν κάτω από τα πόδια τους, να τους πάρουν στα χέρια τους και "να επιχειρήσουν να τους σπάσουν με τα δόντια τους", σύμφωνα με τον καλλιτέχνη.

Επειδή όμως η σκόνη που δημιουργείτο ήταν τοξική, απαγορεύτηκε ο "περίπατος" αυτός και το κοινό μπορεί τώρα πια να θαυμάσει το έργο μόνο από μακριά.

Ο Αi Weiwei θέλησε να δώσει πολιτική διάσταση στο έργο του. Στη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης (1966-1976), οι εικόνες προπαγάνδας  παρουσίαζαν συχνά τον Μάο ως ήλιο και το λαό ως ηλιοτρόπια.


Πηγή:Le monde

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

"Από τον Ηρακλή στον Μ. Αλέξανδρο"

Ο Μ. Αλέξανδρος κατακτά την Οξφόρδη

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά τρισδιάστατες ψηφιακές αναπαραστάσεις στη σημαντική έκθεση για τον Μ. Αλέξανδρο στην Οξφόρδη
 «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο» λέγεται η έκθεση που θα παρουσιαστεί από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου 2011 σε πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για μεταφορά θησαυρών από διάφορες συλλογές της χώρας .Η επιλογή των έργων έγινε με κριτήρια περισσότερο ιστορικά και λιγότερο αρχαιολογικά.
Τα αντικείμενα προέρχονται από τις Αιγές, δηλαδή την στρατιωτική μακεδονική αποικία των χρόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρισκόταν στην παραλιακή Κιλικία και αποτελούσε το λίκνο της βασιλικής δυναστείας και το πατροπαράδοτο κέντρο των Μακεδόνων.
Βασικό κριτήριο της επιλογής των αντικειμένων ήταν η προσπάθεια παρουσίασης των ανασκαφικών δεδομένων που οδηγούν σε κρίσιμες ιστορικές ταυτίσεις και ερμηνείες.
Σημαντικό έκθεμα θεωρείται το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που προέρχεται από την Πέλλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα εκθέματα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό, και πολλά από αυτά είναι προϊόν ανασκαφών της τελευταίας εικοσαετίας.
Για να γίνει πιο ζωντανή η έκθεση, στην παρουσίαση του υλικού θα επιστρατευτεί η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως βίντεο, φωτομωσαϊκό και τρισδιάστατες ψηφιακές αναπαραστάσεις.
Η έκθεση χωρίζεται σε πέντε ενότητες: Η δυναστεία των Τημενιδών, Πόλεμος και κυνήγι, Πριγκίπισσες, Βασίλισσες, Πρωθιέρειες, ο ρόλος της γυναίκας στην Μακεδονική αυλή, Το Συμπόσιο: κεντρική εκδήλωση της ζωής των Μακεδόνων και Οι Αιγές, το οικοδομικό πλάνο του Φιλίππου Β' και το Ανάκτορο.
Παράλληλα με την έκθεση, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα οργανώνει ανοικτό σεμινάριο που θα διαρκέσει ολόκληρο το θερινό εξάμηνο.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιούνται δύο παρουσιάσεις κάθε εβδομάδα από ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές με θέματα αρχαιολογίας, ιστορίας και επιγραφικής.

Ανακύκλωση ακούμε, ανακύκλωση δε βλέπουμε

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση για τον Χίτλερ και τους Γερμανούς

Έκθεση με θέμα τον Χίτλερ και τους Γερμανούς στο Deutsches Historisches Museum ( Unter den Linden 2) στο Βερολίνο μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Στόχος της έκθεσης είναι να δείξει με ποιο τρόπο ο Χίτλερ ασκούσε γοητεία και χειραγωγούσε  τους Γερμανούς΄ συνεπώς σε ποιο βαθμό οι Γερμανοί συμμετείχαν με τον τρόπο τους στην τρέλα του Γ΄Ράιχ.

Πηγή:Le soir

Υπέρ της προσχολικής αγωγής στις αναπτυσσόμενες χώρες

Οι μικροί μαθητές είναι Βέλγοι βουλευτές και υπουργοί σε προσχολική ηλικία
Με τη φωτογραφία αυτή η οργάνωση Plan Belgique φιλοδοξεί να υποστηρίξει την προσχολική εκπαίδευση στις αναπτυσσόμενες χώρες.  Η φωτογραφία θα βρίσκεται μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στα κάγκελα του Parc de Belgique απέναντι από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
Συγκρίνετε...

 Πηγή:Le soir

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δίολκος για 1500 χρόνια

Δείτε εδώ μια καταπληκτική ταινία  για την Δίολκο και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) που αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, την Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά και σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.

Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Δημοσίευση ανάρτησης

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία:

Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και

Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010) 


Πηγή :Νaftemporiki.gr

Από τον Αμφιάραο

Ετήσιες αποδοχές εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην Ευρώπη







Ετήσιες μεικτές αποδοχές καθηγητή ( Λυκείου) με πλήρες ωράριo τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας  (στοιχεία 2008*)

Luxembourg  54.632 euros
Allemagne     39.515 euros
Espagne        32.424 euros
Pays-Bas      28.086 euros
Etats-Unis     27.808 euros
Flandre         27.779 euros
Wallonie       26.652 euros
Angleterre     23.328 euros
Suède           23.327 euros
Autriche        23.190 euros
France          20.170 euros
Pologne         7.008 euros

Moyenne des pays EU-124.493 euros
(source: ‘Education at a Glance, OESO, 2010’, septembre 2010)

Ετήσιες μεικτές αποδοχές καθηγητή ( Λυκείου) μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας ( στοιχεία 2008*)

Luxembourg
75.520 euros
Pays-Bas 51.268 euros
Allemagne 48.616 euros
Flandre 40.238 euros
Wallonie 38.613 euros
Espagne 37.394 euros
Etats-Unis 36.150 euros
Angleterre 34.097 euros
Autriche 32.223 euros
Suède 27.629 euros
France 26.429 euros
Pologne 14.170 euros
Moyenne des  pays EU-19 34.413 euros
(source: ‘Education at a Glance, OESO, 2010’, septembre 2010)

Σύγκριση ανάμεσα στο μισθό καθηγητή Λυκείου με 15 χρόνια υπηρεσίας και το  μισθό υπαλλήλου του ιδιωτικού τομέα που έχει το ίδιο δίπλωμα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας

Espagne +28%
Flandre + 14%
Wallonie + 10%
Pays-Bas + 7%
Allemagne + 4%
Suède - 1%
France - 15%
Angleterre - 18%
Autriche - 21%
Pologne - 22%
Etats-Unis - 35%
Moyenne des  pays EU-19 - 11%
           
(source: ‘Education at a Glance, OESO, 2010’, septembre 2010)
(*) Comparaison faite en tenant compte du pouvoir d’achat dans les différents pays et traduite en salaires en dollars. La rédaction a converti ces salaires en euros selon le cours 1 dollar = 0,764 euro.

Πηγή:Le soir

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δεινόσαυροι σε δημοπρασία!!!

Περίεργο και όμως αληθινό! Σκελετοί δεινοσαύρων πουλιούνται σε δημοπρασία στους Sothby's στο Παρίσι.Μόλις που προλαβαίνουμε...
Μegalonyx. Διέθετε τεράστια νύχια
Αιλουροειδές. Μήκος 92 εκατ. Η.Π.Α


Αρκούδα των σπηλαίων. (126.000-10.000 χρόνια). Μήκος 9,5 μ. Βάρος 400-600 κιλά
Ρινόκερος ο μαλλιαρός. Έφερε πλούσιο τρίχωμα. Εξαφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, πριν από 10.000 χρόνια. .

Allosaurus.  Έζησε πριν από 150-135 εκατομμύρια χρόνια

Allosaurus.Μήκος 10,12 μέτρα. Σαρκοφάγος. Η.Π.Α

Πηγή :Liberation

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο αστερισμός της Ανδρομέδας ορατός με γυμνό μάτι

Αυτή τη βδομάδα ανάμεσα στο Δία και την Κασσιόπη μπορούμε να εντοπίσουμε τον αστερισμό της Ανδρομέδας. Το βίντεο μας δείχνει πώς θα το πετύχουμε.
Έτσι για να ξεφύγουμε λίγο.

La galaxie d'Andromède La galaxie d'Andromède

Cette semaine, entre Jupiter et Cassiopée , vous pouvez repérer la constellation d' Andromède . Elle abrite la seule galaxie de l'hémisphère Nord visible à l'œil nu...

 

Réalisation : Bernard Nomblot

 

Production : Universcience 2010

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

2ο Συνέδριο Κουκλοθεάτρου. Κουκλοθέατρο, Το θέατρο της Εμψύχωσης,




Για όσους τυχερούς
μπορούν 
να βρίσκονται 
    στο Ναύπλιο ....



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κουκλοθέατρο, το Θέατρο της Εμψύχωση
Πειραματισμοί με Άψυχους Πρωταγωνιστές 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Ναύπλιο - Άργος 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2010




ΠΕΜΠΤΗ 7/10/2010
Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
Βασιλέως Γεωργίου Β΄ και Ηρακλέους, Ναύπλιο
16.30-16.50:    Χαιρετισμοί
κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, Δήμαρχος Ναυπλιέων
κ. Γεώργιος Αναγνώστου, Αντιδήμαρχος Άργους και Πρόεδρος  ΔΗ.Κ.Ε.Π. Άργους
κ. Βάσω Μπαρμπούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών,  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
κ. Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κρουκόβσκι, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών,  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
κ. Μαρία Βελιώτη-Γεωργοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ανακοινώσεις
Α΄  Συνεδρία
Πρόεδρος:      Βάσω  Μπαρμπούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια,  Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
16.50-17.10:    Απόστολος Μαγουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παιδιά και Κούκλες προτίμησης
17.10-17.30:    Αντιγόνη Παρούση, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αφρική: Αναζητώντας το Αρτόδεντρο. Το ανέβασμα μιας  παράστασης κουκλοθεάτρου
17.30-17.50:    Μάγδα Βίτσου, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης,  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
H χρήση του κουκλοθεάτρου στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
17.50-18.10:    Άλκηστις Κοντογιάννη,  Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τα παιδιά υποκείμενα δράσης. Διεργασίες  νοητικής και κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης με τη συνέργια της κούκλας.  (Μαζί με την «Άλκηστις» μια μετανάστρια αγελάδα που την λέγανε Ολλάδα και ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα)
18.10-18.40:   Συζήτηση
18.40-19.00:   Διάλειμμα


Β΄  Συνεδρία
Πρόεδρος:      Χρήστος Καρδαράς, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών,  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
19.00-19.20:    Μαρία Βελιώτη-Γεωργοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Οι «ξένοι» στο ελληνικό κουκλοθέατρο. Οπτικές απεικονίσεις των αλλοεθνών στις κουκλοθεατρικές συλλογές
19.20-19.40:    Μαρία Σπυριδοπούλου, Μέλος Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, του  Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Η κούκλα-αυτόματο στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία: λογοτεχνικό παράδειγμα και υπερβατικό σχήμα
19.40-20.00:    Κωστούλα Καλούδη, Λέκτορας (υπό διορισμό) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Το κουκλοθέατρο στον κινηματογράφο
20.00-20.20:    Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κρουκόβσκι, Μέλος Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πόσο άψυχη μπορεί να είναι μια μαριονέττα;
20.20-20.40:    Μάνθος Σαντοριναίος, Επίκουρος Καθηγητής της  Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και Άννα Σαντοριναίου, Εικαστικός/Κουκλοπαίχτρια
Η μαριονέττα από την εποχή των μέσων επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή
20.40-21.00:   Συζήτηση


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/10/2010
9.30-10.20:      Επίσκεψη στο «ΣΤΑΘΜΟ» (Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ναυπλίου)
Μαρία Βελιώτη-Γεωργοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Παρουσίαση των κουκλών της έκθεσης (συλλογή Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος)
10.30-18.30:   Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄ και Ηρακλέους,  Ναύπλιο
10.30-12.00     Εργαστήριo Α΄:
Χρήστος Αυτσίδης, κουκλοπαίχτης
Τεχνικές κίνησης και εμψύχωσης με δύο χέρια και πέντε δάκτυλα (χαρακτήρες, φωνές και χορός)
12.00-12.30:   Διάλειμμα
12.30-14.00:   Εργαστήριο Α΄ (συνέχεια)
14.00-15.00:   Διάλειμμα
15.00-16.30     Εργαστήριο Β΄
Απόστολος Μαγουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κατασκευή κουκλών “όπερας”  (τύπου Μάππετ) με διάφορα υλικά
16.30-17.00:   Διάλειμμα
17.00-18.30     Εργαστήριο Β΄ (συνέχεια)
19.00-20.00     Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους, Πάρκο Μπόνη
Παράσταση: Χρήστος Αυτσίδης, κουκλοπαίχτης. Κουκλοθέατρο «ΧΑΡΧΟΥΤ»:  
«Ιπποπόταμοι, πειρατές, κατάρτια και βουτιές»
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10/2010
10.00-14.00:   Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄και Ηρακλέους,  Ναύπλιο
10.00-12.00     Εργαστήριo Γ΄
Στάθης Μαρκόπουλος, κουκλοπαίχτης, Πρόεδρος της UNIMAELLAS (Union Internationale des Marionnettes)
Εμψύχωση αντικειμένων,  ασκήσεις κίνησης και χειρισμού κουκλών,
κατασκευή μαριονέττας από ύφασμα,  πειράματα και αυτοσχεδιασμός
12.00-12.30:   Διάλειμμα
12.30-14.00:   Εργαστήριο Γ΄ (συνέχεια)
19.00-20.00     Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους, Πάρκο Μπόνη
Παράσταση: Στάθης Μαρκόπουλος, κουκλοπαίχτης, Πρόεδρος της UΝΙΜΑ-ΗELLAS.  Κουκλοθέατρο «Αγιούσαγια»:  «Φασουλής, Ιστορία Έρωτα και Θανάτου»


Οργανωτική Επιτροπή:

Μαρία Βελιώτη – Γεωργοπούλου
Κοινωνική Ανθρωπολόγος


Εμμανουέλα Βογιατζάκη - Κρουκόβσκι
Εικαστικός


Τεχνική Υποστήριξη:

Άγγελος Γουναράς
Σχεδιαστής  Φωτισμού
μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του  Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 Η είσοδος στις συνεδριάσεις, τα εργαστήρια και τις παραστάσεις είναι ελεύθερη
Εγγραφές πραγματοποιούνται κατά την έναρξη του συνεδρίου
Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής στο κλείσιμο του Συνεδρίου

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ



ΧΟΡΗΓΟΣ:  ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ